• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Skruvdragare och borrhammare från Flex.

När det gäller att välja rätt borrmaskin för jobbet finns det några faktorer som du måste ta hänsyn till. En av de viktigaste är om du behöver en borrhammare eller en slagborr. Så vad är skillnaden? En borrhammare är en kraftfull borrmaskin som främst används för att borra i betong, stenmaterial och tegel. Den skiljer sig från en slagborrmaskin genom att den har en hammarmekanism som faktiskt slår mot borrhammarens/axelns bakre ände. Detta ger mer slagkraft än vad du skulle få med en slagborrmaskin.

Rotationshastigheten och slagfrekvensen är vanligtvis mycket lägre för borrhammare än för slagborrmaskiner. Det är också vanligtvis möjligt att stänga av rotationen på en borrhammare och använda den som ett slagverktyg. Om du behöver göra seriösa borrningar är en borrhammare förmodligen ditt bästa val. Om du däremot bara ska göra lite lättare borrning runt huset räcker det med en slagborrmaskin. Så när det gäller att välja mellan en borrhammare och en slagborr beror det verkligen på vad du behöver den till.

En skruvdragare används främst för att skruva i skruvar, men kan även användas för enklare borrning i exempelvis trä och gips.